Juhlatilat

Juhlatilat


Juhlatilojen asiakaspaikkamäärä on 150. Tilaisuuksissa, joissa ruokailussa on käytössä buffet-pöytä ja lisäksi halutaan tilaa ohjelmille ja esimerkiksi tanssimiselle, suositeltu suurin henkilömäärä salissa on noin 120.

Sali


Wallilan Kartanon juhlatilojen sydän on suuri sali, jonka pinta-ala on 115 neliötä ja korkeus n. 5 metriä. Salin suuret ikkunat ja pariovet avautuvat läntiselle terassille, joten auringonlaskut näkyvät saliin upeasti.

Salissa on alkuperäiset, valtavat kattokruunut vuodelta 1880 sekä huiman korkea kakluuni. Lisäksi salissa on vanha piano, joka on ollut paikallaan ainakin 1920-luvulta alkaen. Se on jokseenkin käyttökelpoinen, mutta sointi on vanhan antiikkipianon sointi. Baarisyvennyksessä on baaritiski.

Juhlatilojen tuolit ovat trendikkäät, Wieniläistuolin tyyppiset sirot tummanruskeat tuolit, joita on noin 120 kpl. Pöytien koko on 160 x 80 cm ja lisäksi löytyy pyöreitä pöytiä. Buffet-pöytä katetaan usein pitkälle pöydälle, joka siirretään ruokailun jälkeen pois salista.


Kabinetti


Kabinetista on suora näköyhteys saliin pariovien kautta. Kabinettiin katetaan usein esim. kahvit suurelle pöydälle, jonka koko on 345 x 110 cm. Kokouksissa ja vastaavissa tilanteissa kabinetin suuren pöydän ympärille mahtuu 12-16 henkilöä. Myös kabinetissa on alkuperäinen kakluuni.


Eteistilat ja wc-tilat


Sisääntulon yhteydessä on reilun kokoiset eteistilat, joissa on suomalaisen sepän mittatilaustyönä suunnittelemat ja valmistamat naulakot. Lisäksi löytyy tilaa istuskeluryhmälle ja vaikka lahjapöydälle tms. Antiikkikalusteet ja alkuperäinen kakluuni luovat tiloihin tunnelmaa. Eteisestä on kulku wc-tiloihin.


Keittiö


Juhlatiloihin kuuluu ravintolakeittiö, joka on ammattilaisten käytettävissä. Keittiössä on mm. suurtalouskeittiön tiskikone sekä kylmiötilaa ja pakastin, mikro, vedenkeitin ja kahvinkeittimet. Henkilökunnan käytettävissä on asianmukaiset sosiaalitilat.

Tiloista löytyy myös mm. astiastot n. 120 hengelle (Arabian Inari-sarjan valkoiset astiat, laseja sekä ruokailuvälineet).


Baari

Salin baarisyvennyksessä, keittiön yhteydessä on baaritiski.

Baaritiskin läheisyydessä on kaksi korkeaa kylmäkaappia eli ns. juomakaappia virvokkeille.


Sisääntulo ja terassit


Uudenkaupungin pääkatu, Alinenkatu, päättyy Wallilan Kartanon pihaan, portaiden edustalle. Uudenkaupungin harmaasta graniitista tehtyjä portaita pitkin noustaan juhlatilojen itäiselle terassille, josta on pääsisäänkäynti juhlatiloihin. Juhlatilat eivät ole esteettömät, vaan tiloihin pääsee ainoastaan portaita pitkin. Yleensä juhlissa on kuitenkin löytynyt ystävällisiä avustajia myös liikuntarajoitteisille.

Salista pääsee läntiselle terassille, josta on näköala yli historiallisen puutaloalueen, Kaupunginlahdelle, merelle ja Pietolanlahdelle. Auringonlaskut näkyvät tänne upeasti ja vaikuttavaa tunnelmaa on mahdoton kuvata sanoin. Kesäkuussa valtava määrä syreenipensaita kukkii ja tuoksuu huumaavasti aivan terassin edustalla. Terassilta pääsee suoraan myös puutarhaan ja puistoon.

Terasseilla on reilusti tilaa pöytäryhmille ja istuskeluun. Sään mukaan onkin löydettävissä aurinkoisempaa tai varjoisempaa terassitilaa, kun terassit ovat juhlatilojen eri puolilla. Uudet terassikalusteet ovat kesäaikana vieraiden käytettävissä ja lisätilaa löytyy puistosta ja puutarhasta.


Parkkipaikat ja venepaikat


Parkkipaikkoja on katujen varressa vapaasti käytettävissä. Alueen asukkailla on parkkipaikat pihoillaan, joten katujen varrella on hyvin tilaa.

Pysäköinti on maksutonta ja aikarajoittamatonta.

Veneilijöiden käytettävissä on Uudenkaupungin vierasvenesatama Kaupunginlahden rannalla, Vallimäen toisella puolella.